10upon10.com

Science Std Ten cbse ncert study notes

Acid, Base & Salt

1.  What is Acid

2.  What is Base

3.  Indicators

4.  Chemical Properties

5.  Chemical Properties-2

6.  Chemical Properties-3

7.  Neutralization Reaction

8.  Chemical Properties-4

9.  Common in Acid and Base

10.  Base in Water Solution

11.  Strenght of Acid and Base

12.  Importance of pH in Everyday Life

13.  What is Salt

14.  Family of Salt

15.  pH of Salts

16.  Common Salt - Sodium Chloride

17.  Sodium Hydroxide

18.  Bleaching Powder

19.  Baking Soda (Sodium Bicarbonate)

20.  Washing Soda (Sodium Carbonate)

21.  Water of Crystallisation

22.  NCERT InText Solution:1

23.  NCERT InText Solution:2

24.  NCERT Exercise solution:1

25.  NCERT Exercise solution:2

26.  NCERT Exemplar Solution:MCQs1

27.  NCERT Exemplar Solution:MCQs2

28.  NCERT Exemplar Solution:MCQs3

29.  NCERT Exemplar Solution:Short Answer1

30.  NCERT Exemplar Solution:Short Answer2

31.  NCERT Exemplar Solution:Long Answer

32.  NCERT Exemplar Solution:Long Answer2

33.  MCQs: 1

34.  MCQs: 2

35.  MCQs:3

36.  MCQs: 4

37.  MCQs: 5

38.  MCQs: 6

39.  MCQs: 7

40.  MCQs: 8